Nu var det rätt länge sedan jag uppdaterade här och jag tänkte att nu äntligen får det lov att bli ändring på det. Det har varit alldeles för mycket jobb senaste tiden (läs: åren) och mitt fotograferande har verkligen fått lida. Jag mår bra bakom kameran och som jag nämnt tidigare så sålde jag av hela min kamerautrustning ca 2016 för att sedan sakta men säkert börja testa mig fram igen ungefär ett år senare med lite andra typer av kameror.

I mitt senaste inlägg (från 2017, yikes!) så ser jag att jag fortfarande körde med en Leica M9, men den sålde jag för snart 2 år sedan tror jag. Under perioden fram till nu har jag främst använt mobilen att ta bilder med, men det är ändå en viss skillnad med en riktig kamera måste jag säga.

Vi har flyttat

Den absolut största förändringen är nog ändå att vi har flyttat från de centrala delarna av Stockholm till att nu bo i utkanten i ett hus. Det passar oss bra med tanke på barn och hundar som får mycket större ytor att springa och leka på. Numera bor vi verkligen ute på landet, men det tar ändå under en timme att ta sig hela vägen in till centrala Stockholm för jobb vilket fungerar mycket bra. Det var nog den största omställningen ändå, att inte ha allting inom 15 minuter hemifrån. Nu har vi nästan ingenting inom 15 minuter 🙂

Ja, ni ser ju på bilden ovan hur mycket vi har runt omkring oss. Passar dock väldigt bra för oss. Just nu.

Äntligen hittat ”rätt” kamera igen

Min fru har ett lika stort intresse i hundar (måste vara därför det kryllar av dem här hemma) som jag har för kameror och fotograferande. De flesta kamerorna jag hade tidigare har jag som sagt sålt av men har nu äntligen hittat rätt igen.

Efter mycket velande fram och tillbaka så slog jag till på en senare version av min tidigare favoritkamera. Det är fortfarande en Canon 5D men en Mark IV för tillfället. Jag håller precis på att lära känna den igen och lära mig alla inställningar. Mycket sitter i sedan tidigare, men det är lite som att börja om från början igen.

Heaven

Fördelen med att ha en del hundar som springer omkring är att man alltid kommer ut och man alltid har motiv som är trevliga att fånga på bild.

Tack och lov jobbar jag med kunder sitter mer centralt vilket gör att jag får möjlighet ta gatubilder som fortfarande är något jag verkligen gillar. Men då får man nog allt som oftast lämna den stora kameran hemma och ta med sig något annat.

Två av våra Pinschers; Boyka och Heaven ute i höstrusket

Med det sagt, låt oss sparka lite liv i den här sajten igen med nya bilder och nya texter. Det finns fortfarande mycket som inte fungerar här, men det löser sig kommande dagar hoppas jag när jag börjar få lite struktur och ordning på sidan igen. Bloggen har ju legat i dvala väldigt länge, som sagt.

Nu kör vi!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här