Vem är Daniel Carlbom?

Jag har fotograferat i över 15 år även om jag de senaste åren varit väldigt dålig på det. Tänkte att det är dags att ändra på det nu.

På arbetstid, dvs när jag allt som oftast inte fotograferar jobbar jag som konsult med fokus på SEO och webbanalys. Jag skriver på svenska om just detta på dcarlbom.se för dig som vill lära dig mer om det.

Utöver det så håller jag även på att bygga upp en reserelaterad sajt med reseguider på Thecitytips.com som drogs igång i början av 2022 samt att jag skriver mycket om bland annat Jasper AI och SEO på annat håll.

Jag håller även på att experimentera en hel del med bilder skapade med hjälp av artificiell intelligens och har bland annat skrivit en rätt utförlig Jasper Art review om det hela.

Jag bor med fru, två barn och en handfull hundar i ett hus strax utanför Stockholm dit vi flyttade sommaren 2019.

Min första riktiga systemkamera var en Canon EOS 400D som jag köpte runt 2006 vilket jag använde väldigt mycket under de första åren. Jag uppgraderade denna senare till en Canon EOS 5D mkII och fick då upp ögonen för fullformat vilket jag har haft svårt att släppa sedan dess.

Du kan hitta fler länkar till mig och mina projekt här.

I kameraväskan just nu

Canon 5D Mark IV (Främst för foto)
  • Canon EF 50/1,4
  • Canon EF 70-200/2,8 III

Canon 80D (Främst för video)
  • Canon EF-S 10-22/3,5-4,5
  • Canon EF-S 18-135/3,5-5,6

Leica Q