GIMP – Ett gratis bildbehandlingsprogram

Många av oss använder nog Photoshop till efterbehandlingen av sina bilder men ett alldeles gratis alternativ är GIMP.

TKJ skrev idag ett inlägg som fick mig att tänka tillbaka till tiden då jag satt med GIMP och det finns faktiskt en hel del saker som går att göra i detta program. Den absolut största fördelen med detta jämfört med Photoshop är ju helt klart prislappen.

GIMP är ju nämligen helt gratis att ladda ner.

TKJ hänvisar till en artikel hos Smashing Magazine som handlar om hur man kan få GIMP att ersätta Photoshop, och jag tycker att GIMP kan vara en bra grej att testa innan man köper Photoshop.

Är du lite nyfiken på vad du kan göra med GIMP så är denna samling med länkar hos noupe.com riktigt bra, och blandar du detta med alla tutorials du hittar på Gimp-tutorials så kommer du komma igång riktigt fort.

TKJ tipsar här om en bra svensk guide på webben där du kan lära dig massor om GIMP, så missa inte den!

Det kostar inget att testa

Att testa GIMP är gratis vilket gör att du har inget att förlora på att ge det ett försök. Då det är öppen källkod så finns det ett stort nätverk runt GIMP vilket gör att det är relativt enkelt att hitta svar på sina frågor.

Enda nackdelen är väl att majoriteten av allt man läser om GIMP är på engelska, men det borde väl egentligen inte vara ett så stort problem idag, eller? =)

Ladda ner och testa GIMP gratis idag.